Kaziuko mugės belaukiant...

Belaukdami Kaziuko mugės sulaukėme svečių. Per dailės ir technologijų pamoką pas mus atvyko Rapolo mama Jūratė ir išmokė gaminti šilkines gėles - sages. Jomis prekiavome  mugėje.

Švenčiam šimtadienį

Vasario pabaigoje, kaip ir visi absolventai, šventėme šimtadienį. Liko visai nedaug tik 100 dienų ir baigsime savo pirmąją mokyklą. Ta proga gaminome kalendorių ir kasdien dabar nuimame po lapelį. Dienos bėga greitai... 

Rapolo šeima iškepė 100 keksiukų. Pavaišinome visus. Vyko " Miltinių riestainių" nominacijų įteikimo ceremonija. Varžėmės net 14 - oje nominacijų. Smagu buvo sužinoti kuriose srityse per ketverius metus nusipelnėme. Žaidėme žaidimus į svečius priėmėme gretimų klasių mokinius. Buvo įteikti  tarptautinio "Olympis - 2015" konkurso apdovanojimai. Puikiai sekėsi Deiviui, Samantai, Dovydui, Rapolui. Vilius buvo šauniausias. Jam atiteko net du medaliai - informatikos ir anglų kalbos konkursuose. Šventinius renginius užbaigėme pramogomis Boulingo klube.

2015 METUS IŠLYDINT,  2016 - UOSIUS PASITINKANT 

Gruodžio 23 dieną pažymėjome netradiciškai. Pasidžiaugėme pasiekimais ir akcijos " Auginame Gerumą" rezultatais. . Parašėme sveikinimus ir linkėjimus Viliui ir Vytautui gimtadienio proga. Suskaičiavome ir skaitėme gerus darbus Adventiniuose kalendoriuose. Daugiausia  gerų darbų nudirbo ir pažymėjo savo kalendoriuje Gabrielius. Surengėme koncertą " Dovanoju Kalėdas" mokyklos bendruomenei. Savo dainas skyrė visų klasių mokiniai.  Renginį vedė Gabija, Samanta, Deivis, Naglis ir Rugilė.

Po šventinio koncerto džiaugiamės Kalėdinėmis dovanomis - knygomis.

Vilių lydėjo sėkmė tarptautiniame  Informacinių technologijų "Bebras" konkurse. 

Gabrielius, kaip ir  daugelis mokinių visą gruodį darė gerus darbus ir žymėjo savo gerų darbų kalendoriuje,  tačiau jo kalendoriuje daugiausia gerų darbų.

Titas susikaupęs pasirašo ant sveikinimo atviruko.


Laukiame Kalėdų kasdien susitikdami Adventiniuose rytmečiuose. Nuotaika geresnė, diena prasmingesnė, kai kas rytą išklausę giesmelę, išgirdę pamokančią istoriją, pasidžiaugę pasiekimais grįžtame į klases mokytis. Rodos tik kelios minutės, bet kiek prasmės...

Akcija " Dovanojame Gerumo angelus"

    Gruodžio 9 dieną miesto pradinukai šurmuliavo Basanavičiaus aikštėje su savo pagamitais angelais. Juos dovanojome miesto žmonėms. Aplankėme ir parodą " Aukso žuvys po ledu" Kultūros centre. Gera dalintis gerumu.

Šventė futbolo manieže

Gruodžio 9 dieną Samanta ir Arnas futbolo manieže tarp geriausių apskrities moksleivių futbolo kamuolio žongliruotojų. Turime finalininkų taurę ir puikius gražius kamuolius

Edukacinė pamoka

Gruodžio 3 dieną mokėmės kitoje aplinkoje - Kultūros centre Mūzos klube su tautodailininke Onute Surdokiene. Ji mus iš- mokė pasigaminti Kalėdinį žaisliuką eglutei. 

 

Konkursas "Iš Tautosakos lobynų skrynios"

Lapkričio 19 dieną mūsų mokykoje vyko Savivaldybės mokyklų pradinių klasių mokinių konkursas " Iš tautosakos lobyno skrynios" Puikiai sekėsi mūsų mokyklos ketvrtokų komandai, užėmėme III vietą. Tarp nugalėtojų Vytautas ir Naglis.

Prieš atostogas šventėme Mokyklos dieną. Šią dieną reikėjo paminėti neįprastai. Ketvirtokai surengė "Proto mūšį". Buvo daug įdomių klausimų, emocijų. Kiek žinojome, tiek ir užsidirbome.  Atlygis  - saldainiai. Pralaimėjusių nebuvo.


Kovos futbolo turnyre "Spyris"

Spalio 12 dieną dalyvavome futbolo turnyre, kuriame varžėsi net 13  komandų. Buvo svečių ir iš kitų rajonų. Sekėsi gan neblogai, iškovojome  2 pergales ir vienas lygiąsias. Gaila, kad į finalą nepatekome. Bet vis tiek smagu, gavome dovanų naują futbolo kamuolį.

Edukacinė pamoka-susitikimas su miškininku fotografu  Vaidu Karpavičium

                 Rugsėjo 16 dieną į mokyklą atvyko miškininkas  -  fotografas Vaidas Karpavičius. Jis   įdomiu pasakojimu ir nuostabiomis fotografijomis supažindinu su savo nepaprasta profesija, parodė savo  foto kūrinius, atskleidė miško paslaptis. 


Masinio futbolo savaitė paminėta žongliruojant kamuolį

Masinio futbolo savaitė paminėta žongliruojant kamuolį Šią savaitę, rugsėjo 7-13 dienomis, startavo UEFA masinio futbolo savaitė (UEFA Grassroots week), kurios metu įvyko antrasis žongliravimo etapas „Mano laikas, mano draugai, mano futbolas“. Rugsėjo 9 dieną šventė atkeliavo į Marijampolės„Smalsučio“  pradinę mokyklą. 30 mokinių varžėsi dėl pakvietimo dalyvauti tolimesniame etape. Mums pasisekė labiausiai nes abu pakvietimus iškovojo Samanta su Arnu.

 

 

               2014 - 2015

Mes -  "Obuolio draugai". Dalyvaujame socialinių įgūdžių ugdymo programoje.

           Mažieji Talentai Lietuvai

 Gegužės 16 dieną Marijampolės kultūros centre vyko Respublikinis vaikų menų festivalis "Mažieji talentai Lietuvai". Mes, trečiokai, skyrėme dvi savo dainas.

   Pažintinė kelionė - projektas                "Panemunės pilys"

Keliaudami aplankėme Aviacijos muziejų Kaune, Raudondvario dvarą, Raudonės ir Panemunės pilis, senąją Veliuonos mokyklą. Kėlėmės keltu "Vilkynė" per Nemuną. Užkopėme į Palemono piliakalnį.

           Akcijos "Darom-2015" ir                    "Medelis mokyklai"

Kiekvienos klasės tėveliai dovanojo modelių ir dekoratyvinių augalų aplinkai papuošti. Ačiū Tito mamai už liepaitę,  Deivio mamai už  dekoratyvinį krūmelį. Sodinome patys.

Gegužės pabaigoje vyko paskutinė "Obuolio draugų" valandėlė. Prisiminėme nuveiktus darbus, aptarėme, kaip mums sekėsi, ko išmokome. Buvome apdovanoti Diplomais


Futbolo turnyras " Golas - 2015" sėkmingas buvo mūsų klasės komandai . Nugalėję savo grupėje iškovojome teisę žaisti mažajame finale. Iš 30 pradinukų komandų likome ketvirti. Buvome labai arti medalių, bet nenusimename, nes mes tarp geriausių.

                                Vaikų Velykėlės - 2015

                           Jogos pamoka su  visuomenės                                               sveikatos biuro specialiste 

                         Eko miestelis vieši Marijampolėje.                                                    Dalyvaujame ir mes

Svečiuojamės "Ryto" pagrindinėje mokykloje


       Edukacinė pamoka Rygiškių Jono           gimnazijoje.

  Žiemos malonumai

GRUODŽIO 19 DIENĄ PASITIKDAMI KALĖDAS DALYVAVOME MOKYKLOS BENDRUOMENĖS RENGINYJE.                                           

Advento rytmečiai kasdien kvietė prie eglutės. Klausėmės giesmių ir įdomių istorijų, džiaugėmės savo pasiekimais. Surengėme koncertą mokyklos bendruomenei.


Spalio pabaigoje šventėme Draugo dieną. Kepėme picas, dovanojome draugystės obuolius, žaidėme žaidimus


               Smagu grėbti lapus. Smagu darbu prisidėti prie aplinkos tvarkymo.

Savo gražias rudenines dainas dainavome savivaldybės  salėje mokyklos organizuotame renginyje " Sportas  kiekvienam - 2014"  ir                                       tėvelių susirinkime mokykloje

Sporto žaidynės" Sportas kiekvienam - 2014"

Susitinkame su įdomiais žmonėmis. Svečiuose alpinistas Vladas Vitkauskas pasakoja apie užkariautas viršukalnes.

Kelionė į Trakus


Su futboliuku į pasaulio čempionatą


Vaikų Velykėlės - 2014

Kiaušinių marginome išbandydami senovinę marginimo vašku techniką.


Pamoka "Saugus elgesys gamtoje" vyko Priešgaisrinio gelbėjimo stotyje. Klausėmės ne tik pamokėlės, bet ir apžiūrėjome galingas gaisrines mašinas


Šiemet Užgavėnių personažai kvietė ir į Kaziuko mugę.

Pasaulio pažinimo pamoka mokyklos kieme. Užduotis: atpažinti medžius


Prasideda plaukimo pamoka

Prasideda plaukimo pamoka


2012 - 2013 mokslo metai

      Gegužės 22 dieną išsiruošėmė į pirmąją kelionę traukiniu. Keliavome į Kazlų Rūdą, aplankėme Miško muziejų, išbandėme jėgas ir patyrėme nepakartojamų įspūdžių virvių parke


           Gegužės 15 dieną  mokykloje vyko tradicinės sporto žaidynės " Sportas kiekvienam - 2013". Mokyklos šaškių komandai atstovavo Rugilė ir laimėjo pirmąją vietą.


       Gegužės 7 dieną pirmokai surengė  Abėcėlės šventę. Vyko ne tik koncertas, bet ir žaidimai, lenktynės, išrinkome šauniausią šventės dalyvį.


       Gegužės 4 dieną mūsų šauneji pirmokėliai dalyvavo festivalyje " Mažieji talentai Lietuvai". Mus nufilmavo Marijampolės TV. Gegužės 8 dieną mažą koncertą  kartu su ketvirtokais surengėme Šv. Marijos globos namų gyventojams.


Balandžio 6 dieną mokyklos bendruomenę Velykų bobutė ir zuikutis pakvietė švęsti Vaikų Velykėles.Linksma buvo varžytis dailiausio kiaušino konkurse bei smagiose rungtyse, papramogauti


   Kovo 18 - 22 dienomis pirmokai, programos "Įveikiame kartu" dalyviai, įsijungė į  veiksmo savaitę "Be patyčių". Žaidėme pasitikėjimo žaidimus, mokėmės susidraugauti, atpažinti jausmus. Dovanojome vieni kitiems draugystės juosteles bei linksmąsias šypsenėles. Mus linksmino  kapitonas Flintas

           Vasario paskutinę savaitę paskyrėme sveikatingumui.Prieš pamokas mankštinomės su muzika. Pirmadienį palankus oras sukvietė į lauką. Truputėlį palenktyniavome, traukėme virvę, ritome besmegenius Antradienį kalbėjome apie sveiką maistą ir kolektyviai " graužėme" morką, pasisotinome vitaminu A.  Trečiadienį paskyrėme proto mankštai, žaidėmė šaškėmis, ketvirtadienį kūrėme plakatus apie sportą ir spotininkus, o penktadienį dalijomės sukaupta informacija. Nepamiršo mūsų aplankyti ir sveikatos priežiūros specialistė Julija, kuri pamokė taisyklingai kvėpuoti. 

 

 

 


    Sausio  18 dieną mokykloje vyko raiškiojo skaitymo konkursas. Jame eilėraščius deklamavo Arnas, Naglis ir Rugilė. Naglis tarp 1 - 2 klasių mokinių buvo trečias. Jam įteiktas diplomas, Rugilei ir Arnui - padėkos raštai

 


       Gruodžio 20 dieną surengėme Kalėdinę vakaronę, kur vaidinome ir susitikome su Kalėdų seneliu.

Mokyklos Kalėdinės eglutės įžiebimo šventėje buvo apdovanoti už šauniausiai papuoštą klasę


     Prasidėjus adventui keturios klasės kiekvieną rytą susirenkame reakrecinėse patalpose: kas savaitę degame po vieną advento vainiko žvakę, išklausome giesmelę bei mokytojų sekamų kalėdinių istorijų apie gerumą. Mokiniai turi puikią galimybę saviraiškai. Kas smuiku griežė, kas eilėraštį deklamavo... Nepamiršome pasveikinti konkursų nugalėtojų. Po tokių puikių  rytmečiųir diena geresnė, ir širdelė jautresnė, ir  norisi daryti  tik gerus darbus .


Pas mus svečias iš gamtininkų stoties su neįprastu augintiniu  - šešku. įdomu buvo ne tik stebėti gyvūną, bet ir išgirsti apie jo gyvenimo būdą.


Gruodžio 5 dieną visa klasė stebėjo futboliuko varžybas arenoje. Laimėti taurės nepavyko, tačiau įvarčių buvo.


  Dėkojame tėveliams prisidėjusiems prie Kalėdinės gerumo akcijos

" Saldžiosios Kalėdos". Maišas su saldainiais gruodžio 6 dieną iškeliavo į vaikų globos namus " Putinas"


          Lapkričio mėnesį mūsų klasė įsijungė į  socialinių įgūdžių programą

" Įveikiame kartu ". Mūsų laukia 10 klasės valandėlių ciklas apie draugystę, emocijas,  kaip įveikti nesekmės, kaip išvengti patyčių ir pavojų. 

Pirmosios dienos mokykloje

Spalio 2 dieną  mokyklos pradinukų šaškių turnyre jėgas išbandė Dovydas, Gabija, Arnas ir Rugilė. Geriausiai sekėsi Gabijai. Ji apdovanota diplomu.


Spalio 1 dieną mokyklos aktų salėje vyko edukacinė pamokėlė su priešgaisrinės saugos specialiste. Vakai buvo mokomi, kaip  saugiai elgtis su ugnimi ir elektros prietaisais.


Pirmosios aktorystės pamokos. Vaidiname pasaką

" Kas namelyje gyvena?"

su savo sukurtais personažais.


Šiais metais mokykla vėl dalyvauja vaisių ir pieno programoje, todėl kasdien ragaujame sveiką maistą


Rugsėjo 12 dieną mokykloje  kartu su kitomis mokyklomis pradėtas vykdyti projektas " Aš saugus kelyje''. Vaikus į pamokėlę aktų salėje pakvietė policijos pareigūnė.


 

 

Pertraukos  - tai laikas skirtas poilsiui ir žaidimams.